Deze website is het initiatief van EOS Cycling Holidays Ltd, een kleine uitgever van fietsreisgidsen in het Verenigd Koninkrijk. Voor onze oorsprong moeten we terug gaan naar 2002 toen Eric van der Horst Dawn Connor ontmoette tijdens een fietsreis in Nieuw-Zeeland. Samen richtten we in 2008 EOS Cycling op en boden we aanvankelijk één fietsvakantiearrangement in Zuid-Engeland.

In 2009 verhuisden we naar het graafschap Devon en kwamen we er al snel achter dat de Nederlandse vakantiefietser vooral vraag had naar een goede fietsgids voor een langeafstandsroute door Engeland. Dit werd de Hart van Engeland Route-Oost-West. Samen met acht verschillende fietsvakantiearrangementen en deze gids werden we een publieksfavoriet onder Engelandvaarders op de Fiets- en Wandelbeurs. De publicaties van twee engelstalige fietsreisgidsen maakte dat ook het engelstalig publiek ons steeds beter begon te vinden.

2016 bracht ons echter het Brexit referendum en het resultaat reduceerde ingezetenen van de Europese Unie in het V.K. van de één op andere dag tot derderangs burgers. Als Nederlands-Iers-Brits gezelschap konden wij ons niet meer thuis voelen in Engeland. In 2017 besloten wij naar Nederland te verhuizen, terwijl EOS Cycling zich voortzette vanuit onze basis in Manchester. De zich verslechterende economische situatie sloeg ondertussen letterlijk ‘gaten’ in onze arrangementen. Toen de Coronacrisis toesloeg in 2020 hadden we al moeten besluiten ons alleen nog op het uitgeven van reisgidsen te concentreren.

Dit werk zetten we tot op de dag van vandaag voort, in afgeslankte vorm als ‘hobby’ naast onze andere professionele activiteiten. We blijven het leuk vinden om mooie aantrekkelijke verkeersluwe vakantiefietsroutes te creëren en te promoten. Wist je dat we meer dan 10.000 boeken verkocht hebben? We zijn er trots op om zoveel mensen blij te mogen blijven maken met onze speciaal geselecteerde #realjourneys!

Lees hier ons nieuws van 2022!

Contactinformatie

Uitgever:
EOS Cycling Holidays Ltd
11 Elmswood Avenue
Manchester
M14 7JR
Verenigd Koninkrijk
Companies House, Cardiff no 5056675

email: eoscyclingholidays@gmail.com
telefoon: +44 0795 4962230 (s.v.p. contact per email)

Webshop Nederland en Europese Unie:
Eric van der Horst, Nijmegen.
Kamer van Koophandel 72014857
Contactgegevens: zie boven.

Detailhandel

Wilt u onze producten verkopen in uw winkel of via uw webshop? Neem dan contact op met onze distributeur:

Cordee Ltd
11 Jacknell Road
Dodwells Bridge Industrial Estate
Hinckley
LE10 3BS
Verenigd Koninkrijk

Algemene voorwaarden en Privacy Statement

Engelstalige website: www.eoscycling.com

Nederlandstalige website: www.fietseninengeland.nl

Facebook: https://www.facebook.com/EosCyclingHolidays
Twitter: @EosCyclingNL and @DutchmanCycling