Onze ‘Hart van Engeland’ reisgidsen bevatten beiden ruim 1200 km aan doorlopende fietsroutes en hebben 164 pagina’s. De Devon Coast-to-Coast gids is geschreven volgens hetzelfde concept, maar heeft vanwege de kortere routelengte slechts 40 pagina’s. De gidsen hebben een handig formaat, geschikt voor een standaard fietsttas op het stuur (afmetingen: 12 x 22,5 cm, met spiraalhechting langs de lange bovenrand).

De routegidsen hebben aansluitende routetrajecten die ook los van elkaar kunnen worden gefietst. Elk traject begint met een overzicht van de kenmerken van het traject, met o.a. een hoogteprofiel en alle stations onderweg. Ook staat vermeld hoeveel je op fietspaden fietst en hoeveel op rustige wegen.

Onze routes bestaan gemiddeld uit 35% fietspad en voeren voor 60% over zeer rustige wegen. De resterende 5% fiets je op wegen waar het wat drukker kan zijn met doorgaand verkeer. Echte hoofdwegen kom je op onze routes nauwelijks tegen en als het voorkomt hebben we ervoor gezorgd dat er elk geval een voetpad is waarover je je op korte afstand veilig kunt bewegen.

Onze routegidsen zijn Engelstalige uitgaves, met korte kernachtige beschrijvingen t.a.v. routekarakteristieken en toeristische informatie. Voor de routebeschrijvingen gebruiken we veel pictogrammen. Je Engels hoeft dus niet van een hoog niveau te zijn om de gids toch goed te kunnen gebruiken. De routebeschrijvingen laten daarbij altijd in één oogopslag zien hoever het nog is naar het volgende dorp of plaats met winkels of de volgende landelijk gelegen pub. Uiteraard bevatten de gids ook lijsten met relevante hotel, pensions, jeugdherbergen, campings en fietsenmakers, allemaal met volledige contactgegevens.

Ook zijn van de hoofdroutes voor alle routegidsen GPS-tracks beschikbaar. In elk boek vind je hiervoor een exclusieve code. Deze tracks zijn beschikbaar in GPX-exchange formaat, geschikt voor de meeste Outdoors-navigatie apps en apparaten. De GPS-tracks zijn inbegrepen in de verkoopprijs, net als verzendkosten.

Zin gekregen? Neem dan een kijkje bij onze #realjourneys:

Hart van Engeland Noord-Zuid

Hart van Engeland Oost-West

Devon Coast-to-Coast

Amerika Coast-to-Coast