Onze reisgidsen:

Onze ‘Hart van Engeland’ reisgidsen bevatten beiden ruim 1200 km aan doorlopende fietsroutes en hebben 164 pagina’s. De Devon Coast-to-Coast gids is geschreven volgens hetzelfde concept, maar heeft vanwege de kortere routelengte slechts 40 pagina’s. De gidsen hebben een handig formaat, geschikt voor een standaard fietsttas op het stuur (afmetingen: 12 x 22,5 cm, met spiraalhechting langs de lange bovenrand).

De routegidsen hebben aansluitende routetrajecten die ook los van elkaar kunnen worden gefietst. Elk traject begint met een overzicht van de kenmerken van het traject, met o.a. een hoogteprofiel en alle stations onderweg. Ook staat vermeld hoeveel je op fietspaden fietst en hoeveel op rustige wegen.

Onze routes bestaan gemiddeld uit 35% fietspad en voeren voor 60% over zeer rustige wegen. De resterende 5% fiets je op wegen waar het wat drukker kan zijn met doorgaand verkeer. Echte hoofdwegen kom je op onze routes nauwelijks tegen en als het voorkomt hebben we ervoor gezorgd dat er elk geval een voetpad is waarover je je op korte afstand veilig kunt bewegen.

Onze routegidsen zijn Engelstalige uitgaves, met korte kernachtige beschrijvingen t.a.v. routekarakteristieken en toeristische informatie. Voor de routebeschrijvingen gebruiken we veel pictogrammen. Je Engels hoeft dus niet van een hoog niveau te zijn om de gids toch goed te kunnen gebruiken. De routebeschrijvingen laten daarbij altijd in één oogopslag zien hoever het nog is naar het volgende dorp of plaats met winkels of de volgende landelijk gelegen pub. Uiteraard bevatten de gids ook lijsten met relevante hotel, pensions, jeugdherbergen, campings en fietsenmakers, allemaal met volledige contactgegevens.

Ook zijn van de hoofdroutes voor alle routegidsen GPS-tracks beschikbaar. In elk boek vind je hiervoor een exclusieve code. Deze tracks zijn beschikbaar in GPX-exchange formaat, geschikt voor de meeste Outdoors-navigatie apps en apparaten. De GPS-tracks zijn inbegrepen in de verkoopprijs, net als verzendkosten.

Zin gekregen? Neem dan een kijkje bij onze #realjourneys:

Hart van Engeland Noord-Zuid

Hart van Engeland Oost-West

Devon Coast-to-Coast

Amerika Coast-to-Coast

Coming soon: de App:

Binnenkort zijn de Hart van Engeland routes ook beschikbaar in de Route-App van de Fietsvakantiewinkel. Hierbij zijn routedelen los te bestellen voor 4,99 euro per stuk. Deze routedelen zijn:

1. Fietsen van Dover naar Londen
2. Fietsen van Harwich naar Londen
3. Fietsen van Londen naar Avebury of Stonehenge
4. Fietsen via Bath, Bristol en Cheddar naar Taunton
5. Fietsen via Exmoor en Devon: van Taunton naar Plymouth
6. Fietsen door Cornwall: van Bude naar Land’s End
7. Fietsen van Berwick-upon-Tweed naar Newcastle met de Noordzeeroute
8. Fietsen van Newcastle naar Whitby met de Noordzeeroute
9. Fietsen van Whitby naar York of Hull met de Noordzeeroute
10. Fietsen van York (of Hull) naar het Peak District National Park
11. Fietsen van het Peak District National Park naar Warwick
12. Fietsen van Warwick naar Avebury via Oxford
13. Fietsen van Avebury naar Portsmouth via het Isle of Wight

In 2025 volgen er meer nieuwe titels als onderdeel van de nieuwe England-Wales-Ireland Cycle Route (routegids ook verwacht voor 2025). De App-titels van deze routes zijn op onderstaande kaart ook al te zien (onder voorbehoud).

De routes in de Route-App bevatten vergelijkbare informatie als in de reisgidsen met GPS-tracks. Naast de routes zelf zijn alle voorzieningen met volle contactgegevens aan te klikken, net als toeristische attracties. Ook zijn alle bezienswaardigheden onderweg als ‘fietserstip’ in de Route-App verwerkt. De Route-App kan onafhankelijk van de routegidsen gebruikt worden, maar voor meer context en informatie raden we altijd aan om de routegids te gebruiken.

De Fietsvakantiewinkel is uitgever van de Route-App en de publicatie van de routes in de App valt onder hun verantwoordelijkheid. De verwachting is dat de routes medio juni 2024 beschikbaar zijn.