Op deze website vind je betrouwbare informatie over goede fietsroutes in Engeland, met name geschikt voor tourfietsers. Engeland kan een prachtig fietsland zijn, maar een zorgvuldige planning van je tocht is belangrijk. Je moet weten dat Engeland in vergelijking met Nederland nauwelijks fietspaden heeft. Op de meeste (vaak zeer smalle) hoofdwegen worden fietsers letterlijk van de sokken gereden. Voor een fijne tocht dien je alle hoofdwegen stelselmatig te mijden, zelfs voor een kortere afstand. Wij hebben dit allemaal voor je geregeld en bieden je een prachtig aanbod van gedenkwaardige #realjourneys!

De op deze website vermelde routes hebben wij zelf ontwikkeld en gefietst en staan garant voor vele kilometers verkeersvrij of verkeersluw fietsplezier! Onze reisgidsen met bijbehorende GPS-tracks zijn ontwikkeld voor recreatieve fietsers die zelf op ontdekking willen gaan, met een sportieve mix van natuur en cultuur!

We staan vooral bekend om onze Hart van Engeland Route. De Oost-West route door Zuid-Engeland van Harwich/Dover naar Land’s End in Cornwall via Londen is circa 1000 km.

Met ingang van 2022 bieden we ook een Hart van Engeland Noord-Zuid route van de grens met Schotland naar de zuidkust van circa 1300 km lang.

Beide Hart-routes hebben goede verbindingen met veerboten vanaf Nederland en Frankrijk, met de mogelijkheid om de routes te fietsen over meerdere vakanties of om routedelen met elkaar te combineren. 

Voor fietsers die het rustiger aan willen doen bieden wij ook de Devon Coast to Coast Fietsroute. Deze route voert bijna in zijn geheel over fietspaden op voormalige spoorlijnen en is met name geschikt voor gezinnen met kinderen. 

Tot slot kan je bij ons ook het eerste boek van de auteur van bovenstaande reisgidsen bestellen. Dit is een reisverhaal over een coast-to-coast fietstocht door Amerika.

Ben je geïnteresseerd in onze engelstalige reisgids over Nederland? Die kan je bestellen via onze Engelstalige website www.eosycling.com.

Wat je wensen ook zijn, wij helpen je graag met het maken van #realjourneys!

Gedetailleerde beschrijvingen van onze routes vind je in onze blogs.

Lees ook ons laatste nieuws!