Webwinkel Andere Routes

Van 2008 t/m 2018 boden wij met succes diverse zelfstandige fietsarrangementen in Zuid-Engeland. Helaas is het politiek-economisch klimaat in Engeland de afgelopen jaren ernstig veranderd en zijn belangrijke vertrouwde lokale partners door wegvallende subsidies en een teruglopende klantenkring weggevallen. Hierdoor bieden we sinds 2019 alleen nog routegidsen, waarmee je zelf je fietsvakantie kunt organiseren. Uit het tijdperk van onze fietsarrangementen hebben wij bovendien nog exclusieve Nederlandstalige routeboekjes op voorraad. Onderstaand een overzicht van alle routes die nog steeds te fietsen zijn. De bijbehorende Nederlandstalige routeboekje zijn alleen hier te bestellen. Verkoop vindt plaats volgens onze algemene voorwaarden. Deze zijn alleen in de Engelse taal beschikbaar via de de website van EOS Cycling Holidays Ltd.

Je kan betalen met credit card als PayPal-gast of met een eigen PayPal account (optie 1) door gebruik te maken van de desbetreffende PayPal-knop in het onderstaande route-overzicht. Je kan ook betalen via bankverschrijving (optie 2); maak dan het desbetreffende Euro-bedrag over naar onze Triodos rekening in Nederland: IBAN: NL38TRIO0379258587. Deze rekening staat op naam van de auteur van deze website; E. van der Horst, Nijmegen, Nederland. Stuur ons tegelijkertijd een berichtje met vermelding van je postadres en het bestelde product. Op deze manier komen we er achter dat je een betaling gedaan hebt en komen we er achter waar we het boek, etc, naar toe moeten sturen (bij betalingen via PayPal weten we dit automatisch). Alle bedragen zijn inclusief verzendkosten. Houd rekening met een levertijd van 7 dagen vanaf het moment van bestelling. Wij streven ernaar je bestelling binnen drie werkdagen na ontvangst van betaling te verwerken en zullen een betalingsbevestiging verzenden per email.

Zuidkust & Forest

Het Zuidkust & Forest Routeboekje combineert het heide- en boslandschap van het New Forest National Park met de nabijheid van de mooie zuidkust. Dit boekje is ideaal als je vanaf één plek verschillende dagtochten wilt maken. Huurfietsen zijn beschikbaar bij New Forest Cycle Hire in Brockenhurst. De routes bestaan uit de vele gravelpaden van het New Forest, aangevuld met routes via rustige landweggetjes. Het Nederlandstalige routeboekje met bovenstaande routes (24 pagina’s; inclusief bezoekersinformatie, routebeschrijvingen en kaartmateriaal) kost £ 14.49 (circa 18,95 Euro).


Selecteer het gewenste product en klik “Buy Now”Parels van Cornwall

Het Parels van Cornwall routeboekje verkent de schitterende zuidkust van Cornwall en drie beroemde Engelse tuinen, waaronder het befaamde Eden Project. Het voormalige mijnbouwgebied voegt daarbij een extra dimensie toe. Dit boekje is ideaal als je vanaf één plek verschillende dagtochten wilt maken. Huur een stacaravan bij Sun Valley Holiday Park en huur eventueel fietsen bij Pentewan Valley Cycle Hire in Pentewan om vanaf één plek alle attracties per fiets te bezoeken. De korte fietsafstanden naar de vele attracties zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Het Nederlandstalige routeboekje (inclusief GPS-tracks) met routes naar alle attracties (28 pagina’s; inclusief bezoekersinformatie, routebeschrijvingen en kaartmateriaal) kost £ 14.49 (circa 18,95 Euro).


Selecteer het gewenste product en klik “Buy Now”Veelzijdig Zuid-Engeland Tour

Het Veelzijdig Zuid-Engeland routeboekje neemt je mee naar een veelzijdig stukje Zuid-Engeland, beroemd om de prehistorische wonderen Stonehenge en Avebury. Met 6 fietsdagen en 1 wandeldag ervaar je het heide- en boslandschap van New Forest National Park, de romantische Avon vallei, de indrukwekkende klippen ten oosten van Bournemouth en de leegte van de Salisbury Plains. Het grootste deel van dit afwisselende ei-vormige rondje fiets je op rustige landweggetjes. Je regelt zelf je accommodaties in Bed & Breakfasts met behulp van suggesties in ons routeboekje. De route begint en eindigt in Brockenhurst, waar je fietsen kunt huren bij New Forest Cycle Hire.

Etappe 1: Brockenhurst – Romsey: 40 of 48 km: New Forest National Park, Romsey
Etappe 2: Romsey – Andover: 32 km: Stockbridge, Danebury Fort, Andover Museum of the Iron Age
Etappe 3: Andover – Marlborough: 42 km: Chute’s Causeway, Great Bedwyn, Savernake Forest, Marlborough
Etappe 4: Marlborough – Amesbury: 49 km: Ridge Way, Avebury, Alton Barnes White Horse, Salisbury Plains
Wandeldag Amesbury – Stonehenge: Stonehenge
Etappe 5: Amesbury – Fordingbridge: 43 km: Old Sarum Castle, Salisbury, Breamore House, Fordingbridge
Etappe 6: Fordingbridge – Brockenhurst: 46 km: Avon vallei, Highcliffe Castle, strand, kustpad met uitzicht over Isle of Wight

Het Nederlandstalige routeboek met bovenstaande routes (36 pagina’s; inclusief bezoekersinformatie, routebeschrijvingen en kaartmateriaal) kost £ 14.49 (circa 18,95 Euro).


Selecteer het gewenste product en klik “Buy Now”Devon & Somerset Explorer Tour

Met het Devon & Somerset Explorer routeboekje wandel je bijna 80 km over vier dagen op het spectaculaire South West Coast Path door Exmoor National Park. Bij het prachtige strand van Woolacombe kan je ook nog eens surfen in de branding van de Atlantische Oceaan! Dit avontuur begint met een bijzonder tocht per stoomtrein tussen Taunton en Minehead. De route is bedacht voor Hart van Engeland Oost-Westfietsers die naast fietsen ook willen wandelen. Tarka Cycle Hire in Barnstaple kan je fiets en fietsbagage in Taunton ophalen en vier dagen later retourbezorgen in Woolacombe. Reis tijdens de wandelvierdaagse zo licht mogelijk of boek dagelijks bagagevervoer bij Luggage Transfers. Verder dien je zelf overnachtingen te regelen in Taunton, Porlock, Lynton, Combe Martin en Woolacombe.

Het Nederlandstalige wandelboekje (inclusief GPS-tracks) met bezoekersinformatie en routebeschrijvingen (maar ZONDER kaartmateriaal en ZONDER overnachtingsadressen) is een nostalgische uitgave die geleverd wordt in PDF-formaat om zelf thuis uit te printen, op A4 formaat (32 pagina’s). De kosten zijn £ 10 (circa 11,50 Euro). We raden aan om naast ons product ook goed kaartmateriaal aan te schaffen. Dit kan lokaal bij de VVV-Tourist Info in Minehead.


Selecteer het gewenste product en klik “Buy Now”Amerika Coast to Coast

De auteur van alle Engeland-routes van deze website, Eric van der Horst, fietste in 2002 8000 km van de Amerikaanse oostkust naar de westkust. In 2004 publiceerde hij over deze reis zijn eerste fietsboek. Het Nederlandstalige Where are you heading is een persoonlijk fietsreisverhaal, interessant voor hen die zelf in Amerika willen fietsen of gefietst hebben en voor iedereen die van reisverhalen houdt. Met veel kleurrijke omschrijvingen van Amerikanen onderweg geeft het boek een aardig tijdsbeeld van Amerika anno 2002. Het boek van 262 pagina’s is hier te bestellen tegen een gereduceerde prijs van 15 pond (circa 19 euro), inclusief portokosten.


Kies verzending Nederland of elders:cycling-in-holland-green-bike
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search