Deze website is het initiatief van EOS Cycling Holidays Ltd, een kleine uitgever van fietsreisgidsen in het Verenigd Koninkrijk. Voor onze oorsprong moeten we terug gaan naar 2002 toen Eric van der Horst Dawn Connor ontmoette tijdens een fietsreis in Nieuw-Zeeland. Samen richtten we in 2008 EOS Cycling op en boden we aanvankelijk één fietsvakantiearrangement in Zuid-Engeland.

In 2009 verhuisden we naar het graafschap Devon en kwamen we er al snel achter dat de Nederlandse vakantiefietser vooral vraag had naar een goede fietsgids voor een langeafstandsroute door Engeland. Dit werd de Hart van Engeland Route-Oost-West. Samen met acht verschillende fietsvakantiearrangementen en deze gids werden we een publieksfavoriet onder Engelandvaarders op de Fiets- en Wandelbeurs. De hierop volgende publicaties van twee engelstalige fietsreisgidsen maakte dat ook het engelstalig publiek ons steeds beter begon te vinden.

2016 bracht ons echter het Brexit referendum en als Nederlands-Iers-Brits gezelschap konden wij ons niet meer thuis voelen in Engeland. In 2017 besloten wij naar Nederland te verhuizen, terwijl EOS Cycling zich voortzette vanuit onze basis in Manchester. De zich verslechterende economische situatie sloeg ondertussen letterlijk ‘gaten’ in onze arrangementen. Toen de Coronacrisis toesloeg in 2020 hadden we al besloten ons alleen nog op het uitgeven van reisgidsen te concentreren.

Dit werk zetten we tot op de dag van vandaag voort, in afgeslankte vorm als ‘hobby’ naast onze andere professionele activiteiten. We blijven het leuk vinden om mooie aantrekkelijke verkeersluwe vakantiefietsroutes te creëren en te promoten. Anno 2023 bieden we vijf titels en hebben we inmiddels ruim 11.000 boeken verkocht. We zijn er trots op om zoveel mensen blij te mogen blijven maken met onze speciaal geselecteerde #realjourneys!

Lees en kijk online:

Engelstalige website: www.eoscycling.com
Nederlandstalige website: www.fietseninengeland.nl

Nieuwsbrief 2023
Nieuwsbrief 2022

Download Route Updates England North-South Cycle Route
Download Route Updates London-Land’s End Cycle Route
Download Route Updates Devon Coast-to-Coast

Om teleurstellingen te voorkomen raden wij aan minimaal 24 uur van tevoren te reserveren voor alle accommodaties, ook voor campings! Voor sommige campings is dit nu verplicht. Raadpleeg vooraf de voorwaarden van de aanbieder en houd u aan hun regels!

De GPS-tracks van bovenstaande routes ontvang je automatisch per email als je direct bij ons bestelt. Heb je de reisgids elders besteld? Dan vind je de code voor gratis ontvangst van de tracks in de reisgids. Wij versturen de tracks binnen drie werkdagen na ontvangst van je verzoek via email: eoscyclingholidays@gmail.com. 

Let op: bestellingen worden binnen drie werkdagen verwerkt. Reisgidsen worden als gewone briefpost verzonden via Post NL; houd rekening met een totale levertijd van vijf werkdagen! Zie ook onze Algemene voorwaarden.

Facebook: https://www.facebook.com/EosCyclingHolidays
X/Twitter: @EosCyclingNL en @DutchmanCycling
Instagram: eoscycling
LinkedIn: eos-cycling-holidays
YouTube: @EOSCycling

Contactinformatie

Uitgever:
EOS Cycling Holidays Ltd
11 Elmswood Avenue
Manchester
M14 7JR
Verenigd Koninkrijk
Companies House, Cardiff no 5056675

email: eoscyclingholidays@gmail.com
telefoon: +44 0795 4962230 (s.v.p. contact per email)

Webshop Nederland en Europese Unie:
Eric van der Horst, Nijmegen.
Kamer van Koophandel 72014857

Algemene voorwaarden en Privacy Statement

Detailhandel

Wilt u onze producten verkopen in uw winkel of via uw webshop? Neem dan contact op met onze distributeur:

Cordee Ltd
11 Jacknell Road
Dodwells Bridge Industrial Estate
Hinckley
LE10 3BS
Verenigd Koninkrijk
email: sales@cordee.co.uk
phone: +44 01455 611185