Hart van Engeland Route Oost-West

De Hart van Engeland Route Oost-West is een recreatieve lange afstandsroute van Harwich of Dover aan de Engelse oostkust naar Land’s End in Cornwall, het meest westelijkste puntje van Engeland. De fietsroute voert door natuurgebieden als Exmoor National Park, langs de stranden van Devon en Cornwall en prehistorische sites als Stonehenge en Avebury. Historische steden onderweg zijn Colchester, Canterbury, Bath en Bristol. Ook voert de route dwars door Londen. Met prachtige paden langs de Theems en dwars door Hyde Park en Richmond Park biedt de route een unieke ongebruikelijke blik op de Britse hoofdstad!

london-landsend-route-map

De Hart van Engeland Route Oost-West is al met al een route waarin cultuur, historie en natuur hand in hand gaan. De route is zowel geschikt voor kampeerders als voor fietsers die liever in Bed & Breakfasts en jeugdherbergen verblijven. Circa 65% van de route is bewegwijzerd dankzij de “Sustrans”-routes van het Engelse National Cycle Network. 35% van de route gaat over verkeersvrij fietspad, de rest van de route is bijna in zijn geheel op rustige wegen.

Nederlandse fietsers hoeven slechts een retourtje voor de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich te boeken om de tocht te kunnen maken. Voor Belgische fietsers kan de route vanaf Dover handiger zijn. Voor de reis terug vanaf Lands End naar Harwich of Dover reis je per trein. De route is ook te gebruiken voor een fietstocht naar Wales of Ierland. In dat geval verlaat je de route in Bristol (bij het dorpje Pill) en volg je een bewegwijzerde route naar Wales via de oude Severn Bridge (niet inbegrepen in gids).

Je kan de gids ook gebruiken voor een rondje rond Het Kanaal. In dat geval gebruik je de in de gids inbegrepen route naar Plymouth, vanaf waar je het Kanaal kan oversteken naar Roscoff in Bretagne. Zowel aan de Engelse als Franse kant kan je terugfietsen naar Nederland/België met de Rond Het Kanaal-gidsen van Cees Swart. Tot slot kan je vanaf Plymouth ook de trein terugnemen naar Harwich of Dover, een populaire variant om de zware heuvels van Cornwall te vermijden.

De Hart van Engeland Route Oost-West is zelfstandig te fietsen met behulp van onze Engelstalige London-Land’s End routegids, die naast kaartmateriaal en routebeschrijving ook voorziet in relevante toeristische informatie en overnachtingsadressen (164 pagina’s, formaat 12 x 22.5 cm, passend in standaard fietsstuurtas, full color, ringband, uitgave 2013, ISBN 9780957661707). Meer weten? Lees de antwoorden op veelgestelde vragen en onze artikelen over fietsen in Londen, Bath, Bristol en omgeving.

BESTEL ONZE ROUTEGIDS

VEELGESTELDE VRAGEN

VOORBEELD REISSCHEMA

WAT JE MOET WETEN

ROUTE UPDATES

REACTIES

cycling-in-holland-green-bike
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search