Hart van Engeland Route Noord-Zuid

De Hart van Engeland Route Noord-Zuid is een recreatieve lange afstandsroute in voorbereiding, waarvan wij de engelstalige reisgids  voorjaar 2020 hopen te publiceren. De Noord-Zuid Route zal, net als de bestaande Oost-West Route, een route worden waarin cultuur, historie en natuur hand in hand gaan. De route zal geschikt zijn voor zowel kampeerders als voor fietsers die liever in Bed & Breakfasts en jeugdherbergen verblijven. Circa 65% van de route zal bewegwijzerd zijn dankzij de “Sustrans”-routes van het Engelse National Cycle Network. We verwachten dat 35% van de route over verkeersvrij fietspad zal voeren, de rest van de route bijna in zijn geheel op rustige wegen.

Nederlandse en Vlaamse tourfietsers zullen de route kunnen beginnen in Newcastle of Hull, met een directe aansluiting vanaf de veerboten vanaf IJmuiden en Rotterdam. Tussen Newcastle en Hull zal het beste Engelse gedeelte van de North Sea Cycle Route gevolgd worden. Vanaf Hull zal de route echter landinwaarts leiden door York richting Sheffield. Vanaf hier zal een spectaculaire route je door het Peak District National Park leiden, met o.a. de schitterende Monsal Trail. De route zal door midden-Engeland verder afzakken naar het zuiden via o.a. LeicesterWarwick Castle, Stratford Upon Avon en Oxford.

In de buurt van Stonehenge zal je eventueel kunnen “overstappen” op de bestaande Hart Oost-West route. Verder zuidwaarts volgen nog de mooie stad Salisbury en het New Forest National Park. De route zal eindigen op het Isle of Wight, met de rotspunt van The Needles als spectaculaire finale.  Vanaf Portsmouth kan men vervolgens per trein naar Dover of Harwich reizen. Ook kan er vanaf Portsmouth een oversteek worden gemaakt naar Le Havre in Frankrijk. Zowel aan de Engelse als Franse kant kan je langs Het Kanaal ook terugfietsen naar Nederland/België met de Rond Het Kanaal-gidsen van Cees Swart.

We hopen najaar 2019 meer informatie over deze nieuwe route op onze website te kunnen plaatsen. Ben je geinteresseerd in Hart van Engeland Route Noord-Zuid? Stuur ons dan een berichtje met je email-adres en we zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen; elke blijk van support is welkom! Onze uitgeverij heeft helaas ernstig te lijden onder alle Brexit-perikelen. Als blijkt dat er vanaf voorjaar 2019 geen vrij toeristenverkeer meer mogelijk zal zijn van en naar het Verenigd Koninkrijk, zullen we mogelijk genoodzaakt zijn om onze plannen te herzien.

HART VAN ENGELAND ROUTE OOST-WEST

DEVON COAST TO COAST

ANDERE ROUTES

WAT JE MOET WETEN

cycling-in-holland-green-bike
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search