Uitgelicht: Bath, Bristol en omgeving

De Hart van Engeland Route Oost-West en de bijbehorende engelstalige London-Land’s End Cycle Routegids biedt ook mogelijkheden om over meerdere jaren kortere fietsvakanties te houden. Naast de route door Londen en de Devon Coast to Coast is ook het gebied rond Bath en Bristol een apart bezoek waard. Vlieg naar Bristol en verblijf vier nachten in een centrale accommodatie van Bristol. Op je dag van aankomst geniet je van Bristol’s Floating Harbour. Dit hippe gebied aan de oude gerestaureerde haven heeft restaurants, pubs en winkels in oude pakhuizen. Altijd is er dat uitzicht op vier historische stalen hijskranen bij de M-Shed, Bristol’s historische museum.

De volgende morgen neem je vanaf station Bristol Temple Meads de trein naar Bradford on Avon om daar bij Towpath Trail fietsverhuurder voor drie dagen fietsen te huren. Vanaf Bradford fiets je dan via het schilderachtige jaagpad van het Avon & Kennet kanaal naar de Two Tunnels Greenway om via Engeland’s langste fietstunnel (1.6 km lang!) naar Bath te fietsen voor lunch. Volg de bordjes van route 4 naar het centrum van Bath om vervolgens met de gidsroute weer de stad uit te fietsen, het Bristol & Bath Railway path op.  Dit was het eerste lange-afstandsfietspad van Engeland, volledig gebouwd door vrijwilligers. Het mooie pad leidt je volledig verkeersvrij terug naar het centrum van Bristol.

De tweede fietsdag kan een serieuze etappe zijn of een rustige wandeletappe naar de kust. Verlaat Bristol westwaarts door de Avon Gorge. Dit is een spectaculair ravijn waardoor vroeger zeeschepen voeren onder de Clifton Suspension Bridge van de beroemde Engelse ingenieur Brunel. Binnen een uurtje fiets je op het jaagpad langs de Avon naar het dorpje Pill om vanaf daar via de groene Gordano Valley naar de kustplaats Clevedon te fietsen. Stop hier voor lunch met uitzicht op zee. Als je het verder rustig aan wilt doen de rest van de dag kan je vanaf Yatton de trein terug nemen naar Bristol. Je kan echter ook de middag gebruiken om via de Strawberry Line naar Cheddar te fietsen. Dit toeristische plaatsje, beroemd om de vallei met prachtige kliffen, grotten en Cheddar kaas, is een goede plek om te genieten van een vroege avondmaaltijd. Zorg ervoor uiterlijk rond 18 uur weer op de fiets te stappen voor een vroege avondrit door de vlakke Somerset Levels naar Bridgwater. Vanaf hier neem je rond 20 uur de trein terug naar je accommodatie in Bristol.

Op de derde fietsdag van je minifietsvakantie fiets je wederom via het Bristol en Bath Railway path naar Bath om daar de attracties van Bath verder te verkennen. Een bezoek aan de Romeinse baden is een must! Via een stuk jaagpad van het Avon & Kennet kanaal  dat je nog niet eerder gefietst hebt kan je vervolgens terugfietsen naar de verhuurder in Bradford on Avon, waarna je de trein terug neemt naar Bristol voor je laatste overnachting aldaar. Op deze manier heb je de omgeving van Bath en Bristol maximaal per fiets verkend!

Overzicht:

Dag 1: Bradford on Avon – Two Tunnels Greenway – Bath – Bristol:  circa 45 km

Dag 2: Bristol – Clevedon – Yatton: circa 40 km, Yatton – Cheddar – Bridgwater circa 60 km (Bristol – Bridgwater totaal dus circa 100 km!)

Dag 3: Bristol – Bath – Bradford on Avon: circa 40 km

Nb: De omschreven route is maar deels bewegwijzerd. Alleen onze engelstalige London-Land’s End Cycle Routegids brengt je volledig verkeersluw van Bradford Avon via Bath en Bristol naar Cheddar/Bridgwater. Naast de routebeschrijving en kaartmateriaal bevat de gids ook overnachtingsaddressen en op fietsers gerichte bezoekersinformatie. De Engelstalige fietsgids met een 1000 km route vanaf Harwich of Dover via Londen naar Land’s End in Cornwall is te bestellen via deze website.

BESTEL ONZE ROUTEGIDS

WAT JE MOET WETEN

REACTIES

cycling-in-holland-green-bike
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search