Devon Coast to Coast Fietsroute

De Devon Coast to Coast is de best ontwikkelde fietsroute van Zuid-Engeland. Fietspaden op voormalige spoorlijnen zoals de Tarka Trail, Granite Way, Drake’s Trail en Plym Valley Way maken het mogelijk om van de prachtige heuvels van Devon te genieten zonder al te veel klimwerk. Met name voor gezinnen met kinderen is het de perfecte introductie tot een fietsvakantie in het buitenland. De route is gemakkelijk zelfstandig te fietsen en te organiseren met onze engelstalige routegids.

De  route heeft een totale lengte van 130-190 km, afhankelijk van de route opties. De complete Devon Coast to Coast Fietsroute begint in Ilfracombe aan de noordkust en eindigt in Plymouth aan de zuidkust. De meeste mensen fietsen alleen het gedeelte tussen Barnstaple en Plymouth, omdat dit goed te bereizen is per trein. Van Ilfracombe tot Barnstaple volg je de prachtige kust van Noord Devon, met de iconische surfstranden van Woolacombe en Saunton en het beroemde South West Coast Path wandelpad.

Op het tweede gedeelte van de route voert de Tarka Trail je van Barnstaple naar het beschutte strand van Instow. Hierna heb je met de route in onze gids ook de mogelijkheid om het prachtige strand van Westward Ho! en het idyllische haventje van Appledore te bezoeken . Vanaf Bideford gaat de route dan verder zuidwaarts op de Tarka Trail. Langs de schilderachtige Torridge river, waarin ooit Tarka de Otter zwom, klim je geleidelijk het heuvelland in. Aan het einde van de Tarka Trail leiden steile landweggetjes naar het dorp Hatherleigh, het zwaarste gedeelte van de route.

Het derde gedeelte van de route, van Hatherleigh naar Plymouth, is het meest spectaculaire gedeelte. Het is een fikse klim naar Okehampton, waar je bij het activiteitencentrum van de jeugdherberg de mogelijkheid hebt om Dartmoor National Park actief te ontdekken. Vanaf hier volgt de route  de Granite Way, met o.a. het prachtige Meldon Viaduct. Er zijn mooie wandelingen te maken bij Lydford Gorge en Brent Tor, een verweerde vulkaan met een oud kerkje op de top. Vanaf het gezellige Tavistock volgen dan de laatste twee spoorpaden, de Drake’s Trail en Plym Valley Way, met oude spoortunnels en hoge viaducten. Tot slot is er veel te zien en te doen in Plymouth’s kustwijk The Hoe.

De engelstalige gids van 40 pagina’s vertelt je alles over de route wat je zou willen weten. Als je alles onderneemt wat in de gids staat, ben je zo een week of meer verder! De gids bevat al het benodigde kaartmateriaal, een complete routebeschrijving van noord naar zuid, uitgebreide bezoekersinformatie, tips voor de essentiële logistiek van een éénrichtingsroute, een route naar het station van Plymouth, extra routes, inclusief een 99,9% asfalt alternatief voor smalle racebandjes, wandelingen op het South West Coast Path en Dartmoor en een voorzieningenlijst (hotels, B&B’s, hostels, campings, fietsenmakers en fietsenverhuurders). Het handzame formaat van 12 x 22.5 cm past in een standaard fietsstuurtas (full color, ringband, uitgave 2017, ISBN 9780957661721).

cover-devon-coast-to-coast.jpg

BESTEL ONZE ROUTEGIDS

WAT JE MOET WETEN

ROUTE UPDATES

REACTIES

cycling-in-holland-green-bike
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search